Tilbake til forsiden

Bli med på digital Faglunsj

Lurer du på hvordan vi jobber med å bygge og ivareta morgendagens arbeids- og velferdsløsninger? Bli med på Faglunsj 29. oktober og 3. november!

naisdevice med Torbjørn Hallenberg


Velkommen til ny Faglunsj fredag 29. oktober klokken 11:00.

Torbjørn Hallenberg jobber med utvikleropplevelse i NAV og vil i denne Faglunsjen fortelle om naisdevice.

naisdevice er mekanismen som sikrer utviklernes laptoper i NAV. En "plattformagnostisk" løsning som i tillegg til å sikre laptoper skal øke bevisstheten rundt endepunktssikkerhet og samtidig smøre maskineriet for å få smidigere tilgang til kjøretidsmiljøene.

Med naisdevice så tar vi spranget fra damplokomotiv til jet-fly og gjør, i samme slengen, utviklerne i NAV til piloter - ikke bare passasjerer.

Som utvikler i NAV tar du kommando i cockpit - som igjen tillater at din "device" kan settes opp slik at du synes den er nais. Men... som i luftfart ellers så er piloten nødt til å forholde seg til noen sjekklister, men det er allikevel du som manipulerer farkosten mot N, S, Ø eller V.

Og det er det naisdevice er:
Du tar styring, og så sjekker vi at du ikke oppholder deg i farlig luftrom.

Faglunsjen er åpen for alle. Det vil ikke bli gjort opptak.

Tidspunkt: onsdag 29. oktober 11:00-11:45.
Påmeldingen finner du ved å klikke her

Neste Faglunsj er allerede 3. november om Arbeidsplassen sin reise til skyen. Påmeldingen og mer informasjon finner du ved å klikke her.

Presentasjonen fra Faglunsjen 13.10.21 med Terje Heen om "Kontinuerlig refactoring møter kontinuerlig deploy" kan du laste ned her.

Her kan du laste ned presentasjonen fra Faglunsjen onsdag 25. august om landingssiden vår "ditt NAV".