Tilbake til forsiden

Bli kjent med Aksel!

Aksel er verktøykassa for produktutvikling i NAV. Innholdet er praktisk og laget for tverrfaglige produktteam, slik at vi kan bygge bedre brukeropplevelser på tvers av NAV sine tjenester.

God praksis og byggeklosser

I Aksel finner du både god praksis for produktutvikling og konkrete byggeklosser som designere og utviklere kan ta i bruk.

Byggeklossene er utviklet i samarbeid med produktteamene. I Aksel dokumenterer vi hvordan byggeklossene brukes på best måte i NAV.

De mange tverrfaglige produktteamene i NAV jobber med kompliserte løsninger. Det finnes ikke én felles måte alle disse teamene bør jobbe på, men alle team sitter på kunnskap og erfaring som kan være nyttig for andre. Det er denne gode praksisen vi vil samle på Aksel.

Team Aksel

Å bygge en verktøykasse i en så stor og kompleks organisasjon som NAV er et samarbeidsprosjekt; uten aktiv deltagelse fra produktteamene ville det vært komplett umulig. Kjerneteamet som jobber med Aksel til daglig består av 11 personer med kompetanse innen design, UU og frontend-utvikling. Deres viktigste rolle er å sørge for at kollegaene deres har de verktøyene de trenger for å lykkes, og å legge til rette for et godt samspill mellom de ulike produktteamene.

Hvem kan bruke Aksel?

Aksel er hovedsakelig bygget for de interne teamene i NAV, men vi har valgt å gjøre kildekoden åpen og dele Figma-bibliotekene og god praksis-artiklene våre. Om du er nysgjerrig på hvordan Aksel er skrudd sammen, så kan du ta en titt på det her: https://aksel.nav.no/