Tilbake til forsiden

NAV er kåret til "årets klatrer" blant IT-studenter

NAV IT klatrer videre på Universums liste over de 100 mest attraktive arbeidsgiverne for studenter. Torsdag 6. mai var det duket for ny kåring hvor vi i kategorien for IT-studenter kom på 27. plass, 12 plass opp fra i fjor.

- Dette er et langsiktig arbeid. Vi har jobbet målrettet med å posisjonere oss blant studentene de siste årene, og blir ekstra glad når vi ser resultater som dette, sier IT-direktør Jonas Slørdahl Skjærpe.

De siste årene har NAV bygget et sterkt og mangfoldig fagmiljø, som setter tverrfaglig team i sentrum. Med 800 ansatte har vi et av landets største inhouse-miljø innen utvikling, design og data science.

- Under pandemien har det blitt ekstra tydelig hvor viktig NAV sine tjenester er for samfunnet, og at dette gir mange spennende utfordringer for de som jobber her. For å kunne ha eierskap til egen teknologi er det viktig at vi har sterke fagmiljøer internt. Det gir også spennende muligheter for de som vil utvikle seg selv, påvirke og være med å bygge og ivareta morgendagens velferdsløsninger, sier Skjærpe.

Det siste året har vi i NAV IT ansatt mer enn 30 nyutdannede til faste stillinger, og vi gleder oss til å ta imot 31 studenter som skal jobbe hos oss i sommer. NAV IT merker godt den økte interessen blant IT-studentene når vi lyser ut stillinger: I 2020 var det tre ganger så mange søkere på sommerjobb for utviklere sammenlignet med året før.

- Å rekruttere blant studentene er en viktig arena for oss, og vi har derfor mange aktiviteter rettet mot denne gruppen. Sammen med studentene har vi klart å skape gode møteplasser digitalt under pandemien, men nå ser vi frem til å møtes mer fysisk til høsten, sier IT-direktøren.